Skoči na glavno vsebino

Čestitke devetošolcem

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj je ob zaključku šolskega leta v svojo družbo povabil najuspešnejše učence obeh osnovnih šol, ki se z letošnjim letom poslavljajo od osnovnošolskih klopi ter se polni pričakovanj veselijo septembrskega prestopa srednješolskega praga.

Posebna pozornost za odličen šolski uspeh je bila letos namenjena štirinajstim učencem Osnovne šole Košana in Osnovne šole Pivka. Županovih čestitk za izjemno prizadevnost so bili deležni Martin Jakovina, Sergeja Kaluža, Karin Kapelj, Manca Petrovič, Eva Šrimpf, Patricija Fabjan, Mirjam Smrdelj in Valentina Kaluža iz OŠ Pivka ter kar polovica devetošolcev košanske šole in sicer Aljaž Papež, Luka Glažar, Larisa Glažar, Veronika Đekanović, Nika Samsa in Patricija Štemberger. Učence, ki se sicer kmalu poslavljajo od obeh domačih šol, sta spremljali tudi obe ravnateljici, Neva Brce in Alenka Tomšič, ki sta ponosni na dosežke in uspehe ter osvojeno znanje svojih učencev ter si želita, da bi bila osnovnošolska leta dobra popotnica v vse izzive, ki jih bo prinesla prihodnost.
Šolanje je torej nedvomno posebna izkušnja in prelomnica, ki zaznamuje posamezno obdobje otroštva in mladostništva. Vsem devetošolcem, ki v tem tednu zapuščajo osnovno šolo ter se podajajo na nadaljnjo pot, pivški župan v imenu Občine Pivka zato namenja iskrene čestitke za korake, ki so jih prehodili in osvojili v tem obdobju ter dobro popotnico za vse nadaljnje izobraževalne poti, ki bodo zaznamovale življenje posameznika. V znak pozornosti je bilo s strani Občine Pivka najuspešnejšim učencem podeljeno tudi darilo – knjiga, ki simbolično nakazuje pomen znanja, ki ga je vredno skozi življenje nadgrajevati ter širiti.

Uspehom letošnjih devetošolcev čestitamo in jim želimo obilico zasluženih počitniških radosti!

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost