Skoči na glavno vsebino

Priprava na projekt Evropska vas

V četrtek 3. 4. 2014, so učenci višje stopnje v okviru projekta »Evropska vas« spoznavali novo pridobljeno članico Evropske unije Hrvaško. Država je nam blizu in so jo seveda učenci zelo dobro poznali. Razdelili so se v skupine in vsaka je imela prav posebno nalogo.

Učenci so pripravili plakate o risanem televizijskem junaku Baltazarju, o naravnih in splošnih zanimivosti Hrvaške, na tretjem plakatu pa so predstavili hrvaškega fizika Nikolo Tesla. Skupina fantov je pripravila fizikalni poskus in ga poslikala, prav tako so nekateri učenci postali nadobudni »Baltazarji« in so izvedli barvit kemijski poskus. V eni skupini so naredili zastavo te lepe države. Pozabili pa niso niti na morje in otoke, ki so seveda za Hrvaško najbolj značilni, zato so fantje izdelali linoreze z morsko tematiko, računalničarji pa so oblikovali kazalnike za knjige. Vsak obiskovalec našega razstavnega prostora, ki bo 9. maja v Kopru, pa bo prejel lično oblikovan zvitek s prepoznavnim Hrvaškim verzom.

Učenci in učitelji so ponosni na svoje izdelke in verjamemo, da bomo s trudom vseh skupaj dostojno predstavili to državo.

Violeta Husu

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost