Na kmetiji Biščak na Bujah
V sredo, 11. 10. 2017, smo “pikapolonice” odšle na kmetijo Biščak na Bujah, kjer smo sodelovali pri pobiranju in stiskanju jabolk, ter tako spoznali, kako nastane jabolčni sok.
Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali na Buje, si najprej ogledali vas, ribnik in nekaj domačih živali, potrem pa nas je gospod Biščak odpeljal v svoj sadovnjak. Tam smo najprej pobrali vsa jabolka in jih znosili v zaboje, si nato od daleč, da nas ne bi “pošpricalo” ogledali, kako se jabolka opere, kako se jih da v mlin in zmelje ter kako nato priteče sok.
Vsak si je na koncu lahko postregel s kozarcem svežega, sladkega soka.
Mmmm, kako je bil dober!
Zahvaljujemo se vsem na kmetiji Biščak, da so nam dovolili sodelovati!
Tanja in Jožica
(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)