Skoči na glavno vsebino

Na kmetiji Biščak na Bujah

V sredo, 11. 10. 2017, smo “pikapolonice” odšle na kmetijo Biščak na Bujah, kjer smo sodelovali pri pobiranju in stiskanju jabolk, ter tako spoznali, kako nastane jabolčni sok.

Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali na Buje, si najprej ogledali vas, ribnik in nekaj domačih živali, potrem pa nas je gospod Biščak odpeljal v svoj sadovnjak. Tam smo najprej pobrali vsa jabolka in jih znosili v zaboje, si nato od daleč, da nas ne bi “pošpricalo” ogledali, kako se jabolka opere, kako se jih da v mlin in zmelje ter kako nato priteče sok.
Vsak si je na koncu lahko postregel s kozarcem svežega, sladkega soka.
Mmmm, kako je bil dober!
Zahvaljujemo se vsem na kmetiji Biščak, da so nam dovolili sodelovati!

Tanja in Jožica

 

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost