Skoči na glavno vsebino

Obisk pisateljice Nataše Konc Lorenzutti

V četrtek, 19. 9. 2024, nas je obiskala pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. 17. septembra namreč obeležujemo dan zlatih knjig, kar v Sloveniji predstavlja uradni začetek bralne značke.

V jedilnici so se zbrali učenci cele šole in starejši otroci iz vrtca. Avtorica je svoje besede namenila vsem – vsakemu primerno za njegovo starost. Najmlajše je nagovorila z zgodbicami o otroških dogodivščinah, sledila je zabavna pripoved o kužku, ki jo je popestrila s prav posebno obliko pripovedovanja zgodb, ki se ji reče kamišibaj, kar je otroke še bolj pritegnilo k poslušanju.

Najstarejše pa je nagovorila z zgodbami o odraščanju, pesmicami z zabavnim besedilom, najbolj pa jih je pritegnila uprizoritev, v kateri so sodelovali fantje devetega razreda.

Obisk so z recitacijami, branjem odlomkov ter igranjem violine popestrili naši učenci Naja, Tia M., Agata M., Tinea, Kaja J. in Mihael.

Ob koncu smo pisateljici podarili simbolično darilce in ji zaželeli še veliko navdiha za pisanje.

Mlajši učenci so dan nadaljevali s kulturnim dnevom in ustvarjali stripe, pisali pesmi, izdelovali svoje knjige, slikanice, kazala ter se pogovarjali o tem, kako knjiga sploh nastane.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost