Skoči na glavno vsebino

E-transformer 2.0 in podjetništvo (ZUIP)

V torek, 17. 9. 2024, je na šoli za učence od 5. do 9. razreda potekal zelo zanimiv dan dejavnosti.

Pred šolo se je parkiralo prav posebno vozilo, poimenovano E-Ttansformer 2.0., ki ga upravlja podjetje ZEOS d. o. o. Vozilo je namenjeno ozaveščanju o ponovni uporabi. V vozilu smo izvedeli veliko o ločevanju in recikliranju odpadkov, ter ponovni uporabi. Spodbudili so nas tudi, da naprave, ki se pokvarijo, skušamo popraviti in jih ne zavržemo. Vozilo obiskovalcem nudi ogled manjšega muzeja aparatov, od katerih so nekateri tudi interaktivni, ogled poučne animacije o krožnem gospodarstvu, preizkus prvih računalniških igric, nudenje nasvetov in storitev s strani lokalnih serviserjev, izvedbo kratkih interaktivnih delavnic in podobno. Vozilo so si ogledali tudi učenci razredne stopnje ter starejši otroci vrtca.

Tehniški dan je poleg ogleda E-transformerja potekal z delom po skupinah. V uvodu so nas pozdravile predstavnice podjetniškega inkubatorja PIP Perspektiva iz Postojne. Predstavile so nam osnove podjetnosti in podjetništva in učence spodbudile k razmišljanju o razvoju svoje poslovne ideje. Dogodek je potekal kot delavnica v okviru razpisa ZUIP »Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti« pod okriljem SPIRIT Slovenija – JP Mladi 24/25.

Sledilo je delo po skupinah, kjer so učenci ustvarjali različne izdelke. Nastale so torbice, peresnice in drugi izdelki iz odsluženega jeansa, ena od skupin je pripravila slivove cmoke, nastalo je nekaj vozil – elastomobili ter nekaj eko družabnih iger.

Zadnjo šolsko uro so učenci predstavili svoje izdelke.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost