Skoči na glavno vsebino

Srebrno priznanje za našo ekipo na tekmovanju mladih čebelarjev

V soboto, 11. maja 2024, je na OŠ Pivka potekalo srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev. Tekmovanja se je udeležilo 500 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki v šolskem leti 2023/24 obiskujejo čebelarske krožke na osnovnih šolah, srednjih šolah in vzgojno-varstvenih centrih. Tekmovanje je potekalo v treh težavnostnih stopnjah.

Tekmovalci so morali prikazati znanje o čebelah, čebelarskem orodju in opremi ter opravilih čebelarja; o medovitih rastlinah, čebeljih pridelkih in boleznih čebel. Ker se tudi na OŠ Košana izvaja čebelarski krožek, ki ga obiskuje 7 učencev, smo se odločili, da sestavimo ekipo, ki bo sodelovala na tekmovanju. Mentorica čebelarskega krožka Marta Prelc je za tekmovanje določila Žana Tomšiča in Reneja Dolgana. S svojim znanjem sta na tekmovanju dosegla srebrno priznanje, ki je plačilo za trud, vztrajnost, znanje in obiskovanje čebelarskega krožka. Iskrene čestitke.

Ekipa čebelarskega krožka  OŠ Košana je bila na ogledu kmetije Slavec v Knežaku. Po dobrem kosilu, sladoledu in ogledu kmetije ter živali, smo se zadovoljni vrnili domov.

Za trajen spomin sta tekmovalca prejela sadiko lipe, ki naj jo posadita blizu doma, da ju bo vedno spominjala na srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev v Pivki.

Mentorica: Marta Prelc

 

Povezava do novice o tekmovanju na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije

Povezava do novice o tekmovanju na spletni strani Občine Pivka

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost