Skoči na glavno vsebino

Izlet na Kozjansko

V četrtek, 14. 5. 2024, se je skupina naših učencev skupaj z učenci OŠ Pivka odpravila na izlet v biosferno območje Kozjansko in Obsotelje. 
Pot nas je vodila v Podsredo, čudovito vasico, kjer smo si ogledali film o Kozjanskem parku ter biosfernem območju, nato pa smo nadaljevali z ogledom številnih zanimivih razstav in zbirk na gradu Podsreda. Ker je deževalo, smo grad obiskali kar z avtobusom.
Po malici nas je avtobus odpeljal do izhodišča za hrib Vetrnik – najvišji vrh tega območja. Vreme se je malo izboljšalo, zato smo del poti opravili peš. Na vrhu nas je pričakal čudovit razgled, ob poti pa cvetoči suhi travniki z divjimi orhidejami. 
Iskrena hvala ekipi Kozjanskega parka in Parku Škocjanske jame, ker so nam omogočili ogled čudovitega kotička naše lepe Slovenije!
 
Pa še nekaj kratkih izjav naših udeležencev:
  • Na Vetrniku je so bile zelo lepe orhideje.  Na gradu je bila razstava o glivah. Z Vetrnika je bil lep razgled.
  • Ko smo prišli, smo si ogledali kratek posnetek, trajal je približno 13 minut. Nato smo si ogledali grad Podsreda. Ko smo se odpravili iz grada Podsreda, smo se odšli na goro Vetrnik, tam je bil zelo lep razgled.
  • Videli smo prekrasen grad Podsredo. Peš smo hodili na hrib Vetrnik, kjer je bil zelo lep razgled. Zelo mi je bilo všeč nakupovanje.
  • Bilo mi je lepo, saj smo obiskali grad Podsreda. Obiskali smo hrib Vetrnik. Vodička nam je predstavila različne vrste rastlin in žuželk.
  • Všeč so mi bile rože. Zelo lepo mi je bilo, ko smo šli v grad. Všeč mi je bila vetrna harfa na vrhu hriba.
 
(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost