Skoči na glavno vsebino

Predstavitev Majstrske učilnice

V četrtek, 6. aprila, smo vrata naše prenovljen učilnice likovne umetnosti in tehnike in tehnologije za dve uri odprli tudi za zunanje obiskovalce, z namenom, da bi ti videli, kaj vse smo v slabih dveh letih naredili, mi pa pokazali, kaj vse bi lahko v njej počeli tudi izven šolskega urnika. Učenci so zanjo izbrali ime Majstrska učilnica.

V ta namen smo pripravili štiri delovne kotičke. Dva sta bila namenjena demonstraciji  dela 3D tiskalnika in rezalne naprave, na eni mizi sta učenca z učiteljem Izidorjem Ličerjem pripravili prikaz programiranja, upravljanja in delovanja robotkov, pripravili smo šivalne stroje, s katerimi so učenke z vzgojiteljico Margareto Ludvik izdelovale velikonočne zajčke, obesek za ključe in prevleko za odejo. Na voljo je bil tudi origami kotiček z knjigo in navodili za izdelavo preprostih origami izdelkov.

Obiskale so nas podžupanja Občine Pivka Majda Godina, novinarka Pivškega lista ter gospe iz Košane in okoliških vasi. Vse so prijazno podprle našo idejo in bile zadovoljne nad tem, kar smo jim pokazali in pojasnili. V učilnici je prevladovalo delovno-ustvarjalno vzdušje, z obiskovalkami smo se pogovarjali o naših zamislih in idejah, ki jih imamo v zvezi z uporabo učilnice, ob tem pa dobili kar nekaj idej za naprej. Razmišljali smo o tem, da bi učilnico ponudili zainteresiranim skupinam in posameznikom za uresničevanje svojih projektov – izdelovanja različnih izdelkov, ponudili bi znanje s področja šivanja, kvačkanja, 3D tiska, programiranja. Učenci so predlagali, da bi lahko prišli popoldan, ustvarjali in izdelovali različne stvari, mogoče tudi v spremstvu staršev, sorodnikov ali prijateljev? Bomo videli. Do konca šolskega leta je še kar nekaj časa za to, da katero od njih tudi uresničimo. Na naši spletni strani vas bomo sproti obveščali o dogajanju in vas še kdaj povabili na obisk.

Na povezavi si lahko preberete še članek, ki je objavljen na spletni strani Občine Pivka.

Urška Tušar

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost