Skoči na glavno vsebino

Evropski šolski športni dan

V petek, 23. septembra 2022, je naša šola izvedla športni dan v okviru projekta Evropski šolski športni dan.

Razredna stopnja je za ta dan obiskala področje Škocjanskih jam, kjer se je odpravila po učni poti in spoznavala tamkajšnjo okolje.

Petošolci so se najprej v razredu pripravljali na organizacijo kolesarskega poligona, ki so ga kasneje tudi pomagali pripraviti. Ko je bil poligon postavljen, so na njem urili svoje kolesarske veščine in bili pri tem zelo uspešni.

Ostali višji razredi so se odpravili na kolesarski izlet v dveh različnih skupinah.

Tako je bil organiziran bolj ravninski kolesarski izlet. Skupina kolesarjev se je pod vodstvom učiteljev odpeljala skozi Ravne do vasice Šmihel. Od tam so obiskovali različne poti, da bi čim boljše spoznali okolico Narina.

Druga skupina se je odpravila na malo daljši kolesarski izlet v osrčje Brkinov. Makadamska pot je vodila mimo Vremske doline proti dolini Padež. Letos so bili učenci zelo motivirani, zato so se odpravili do vasice Suhorje in še naprej proti Ostrožnemu Brdu. Malo prej so obrnili in se odpravili v šolo, saj se je že bližal čas kosila.

Nekaj starejših učencev se je odpravilo na krajši pohod do Raven, kjer so srečali lipicance in še nekaj drugih zanimivih živali. Za nazaj so obiskali še vasico Stara Sušica.

Ob koncu športnega dneva so si učenci vidno zadovoljni izmenjevali številne zanimivosti, ki so si jih pridobili v zelo lepem sončnem dnevu.

S športnim dnevom smo tudi obeležili slovenski dan športa, ki ga letos kot državni praznik v Sloveniji praznujemo tretjič.

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost