Skoči na glavno vsebino

ŠD – Orientacijski tek

V petek, 23. aprila 2021, smo z učenci 5. in 6. razreda izvedli športni dan.

Vsekakor je bil glavni namen športnega dneva na zabaven in sproščujoč način biti čim bolj aktiven, a hkrati so morali učenci dobro sodelovati, biti pozorni in čim bolj iznajdljivo uporabljati različna znanja iz različnih predmetov. Učenci so bili razporejeni v štiri enakovredne skupine s štirimi posamezniki. Vsaka skupina si je tudi izbrala svoje ime. Na plakat, ki je bil prilepljen na steni telovadnice, se je vpisovalo število točk skupine za različne naloge, ki so bile učencem na začetku športnega dne predstavljene.

Zaradi jutranje rose in pestrosti športnega dneva smo prvi del izvedli v telovadnici, kjer so se štiri ekipe borile za osvojitev čim večjega števila točk v igri odbojke.

Po glavnem odmoru so se skupine pomerile v orientacijskem teku.

Vsaka skupina je štartala s petminutnim zamikom, dobila pa je tudi dve mapi Košane z okolico, kjer so bile označene različne točke, ki so jih morali poiskati. Na šestih točkah jih je pričakalo vprašanje iz različnih šolskih predmetov, na katerega so morali pravilno odgovoriti za pridobitev novih točk. Točke so pridobivali še s najhitrejšim časom ter številom najdenih točk. Na eni izmed točk, je bilo tudi navodilo, ki je vodilo do dodatne točke, kjer so se lahko učenci posladkali z majhno slaščico.

Ob koncu športnega dneva so vse skupine dobile tudi nekaj praktičnih nagrad, seveda je bila vrednost odvisna od mesta, ki so ga dosegle skupine. Izbirali smo tudi najbolj borbenega in poštenega učenca in učenko, ki sta na koncu prejela majhno praktično nagrado.

 

Učitelj:

Matjaž Kešanski

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost