Skoči na glavno vsebino

Koranti Demoni na OŠ Košana

btr

V petek, 15. 2. 2019 so nas obiskali koranti DEMONI. Prihajajo iz vinorodnega dela Haloz iz občine Videm pri Ptuju. Najprej so obiskali obe osnovni šoli v občini Pivka, se ustavili na sedežu občine kjer jih je sprejel podžupan, nato pa obiskali še Park vojaške zgodovine .

Gromko zvonjenje in značilna korantova oprava sta zbranim v okolici naše šole in v jedilnici najprej vzbujali nelagodje in strah. Koranti so bili do vseh nas, še posebej do najmlajših vrtčevskih otrok, zelo prijazni in so si po sprevodu tudi sneli maske, tako, da smo spoznali, kdo se skriva zanjo, kar je takoj zmanjšalo strah. Otroci iz vrtca in učenci so lahko pobožali kostume, si nadeli masko, večina pa se je želela s koranti tudi slikati. Za vsakega so si vzeli čas in nam tako polepšali sončen petek.

Predpustni čas, ki se je pričel z začetkom meseca februarja in se bo končal s pustom, 5.3.2019, je za sodelujoče člane društva, ki so koranti, zanimiv in tudi zahteven. Udeležujejo se tudi raznih karnevalov ter povork doma in v tujini.

S skakanjem so preganjali zimo in v košansko dolino privabili pomlad. Zbirajo robčke, domačini pa jih ob tej priložnosti pogostijo s pijačo in krofi. Če pri kateri hiši korant ni dobrodošel, se eden od njih povalja po tleh, kar pomeni nesrečo v tistem letu. Mi smo jih z veseljem sprejeli, tako da upamo, da se nas bo nesreča izognila.

Hvala korantom za njihov obisk,

Otroci, učenci in zaposleni osnovne šole in vrtca v Košani

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost