Skoči na glavno vsebino

Likovno delo meseca

Po treh letih premora na šoli zopet odpiramo projekt likovno delo meseca. Na OŠ Košana je potekal v letih 2004 – 2010. Namen projekta je spodbujanje zavesti o estetskem pomenu likovne kulture in njeni vpetosti v vsakdanje življenje, spodbujanje otrok k ustvarjanju kvalitetnih likovnih del in povezovanju likovnih pedagogov v njihovo aktivno vrednotenje.

V vitrini, ki bo postavljena v jedilnici, bo vsak mesec razstavljeno najboljše likovno delo, ki ga izbere šolska komisija. Likovno izbiramo med likovnimi izdelki vseh učencev šole, tako iz razredne kot tudi predmetne stopnje. Vsakemu učencu, katerega delo je izbrano za »LIKOVNO DELO MESECA«, je postavitev njegovega dela posebno priznanje za njegovo ustvarjalno delo in seveda tudi spodbuda za njegovo nadaljnje ustvarjanje na likovnem področju.

V letih trajanja projekta se je nabralo veliko kvalitetnih likovnih del, ki so popestrila in obogatila ta prostor in tudi nas, gledalce, in računamo na to, da bo tako tudi v prihodnje. Vodja projekta je Urška Tušar, učiteljica likovne umetnosti.

LIKOVNA DELA PO MESECIH:

  • OKTOBER: Žana Polh, 2. razred, »Tihožitje«, vodene barvice
  • NOVEMBER: Klemen Brezovnik, 8. razred, »Kolovrat«, svinčnik, pasteli
  • JANUAR: Jaka Debeljak, 1. razred, “Razglednica iz Košane”, vodene barvice
  • MAREC: Larisa Glažar, 9. razred, »Portret sošolke«,mešana tehnika
(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost