Skoči na glavno vsebino

Zimska šola v naravi 2023

ČETRTEK, 2. 2. 2023

Četrti dan naših dogodivščin pod belimi špičastimi vrhovi se počasi zaključuje. Spet je bil dan poln novih izzivov, ki so nas malo utrudili, a vseeno veliko novega naučili. Po dopoldanskem smučarskem delu smo v OŠ Josipa Vandota prevzeli opremo za tek na smučeh in se strumno odpravili proti hostlu na kosilo. Po kosilu je sledil kratek počitek, nato pa smo se odpravili na bližnjo progo za tek na smučeh, na kateri smo se preizkusili v tej disciplini. Mnogi pa so najbolj uživali ob igrah na snegu. Naredili so celo iglu. Kot ponavadi, je četrti dan že zelo utrudljiv, zato že komaj čakamo na petek, ko se odpravimo proti domu.

SREDA, 1. 2. 2023

Tudi danes smo se prebudili v sončno jutro. Zdaj smo na smučišču že pravi mojstri. Ker že vsi solidno smučamo, na snežnih strminah tudi uživamo. Učitelji so nas že veliko naučili in smo zelo zadovoljni, ker poskrbijo, da vztrajamo in napredujemo. Po kosilu smo oddali razglednice in upamo, da bodo prispele na domače naslove pred nami. Tudi še nekaj spominčkov smo nakupili. Ogledali pa smo si tudi progo za tek na smučeh, ki jo bomo preizkusili jutri. Zvečer smo imeli modno revijo smešnih kostumov, kjer smo neznansko uživali. 

TOREK, 31. 1. 2023

Junaki današnjega dneva so bili učenci, ki so letos prvič stopili na smuči. Danes jim je uspel velik podvig – večkrat so se pripeljali na smučišče z vlečnico in uspešno presmučali progo. Ponosni smo na vas! Ostali pa so izpopolnjevali svoje smučarske veščine in uživali v druženju s sošolci in prijatelji. Tudi danes smo odšli na pohod – tokrat do proge Kosobrin. Učenci so si kupili nekaj spominkov in razglednic in jih tudi napisali. Jutri pa je nov dan – že sreda.

PONEDELJEK, 30. 1. 2023

Prvi dan šole v naravi je bil poln doživetij. Zjutraj smo se kar hitro poslovili od staršev ter bratev in sestric in se odpeljali v krasno zimsko Kranjsko Goro. Na hitro smo se namestili po sobah, se preoblekli in že odhiteli na smučišče. Razdelili smo se po skupinah in že veselo smučali po zasneženih strminah.

Prijetno utrujeni in lačni smo odšli na kosilo v naš hostel. Sledil je počitek in urejanje sob. Komaj smo čakali spet na zrak, zato smo se sprehodili do jezera Jasna. Pričakal nas je čudovit razgled na s soncem obsijane vrhove. Uživali smo ob zaledeneli površini jezera in opazovali račke, ki so našle svoj kotiček v nezamrznjenih delih jezera. Kar ponosni smo bili nase, ko smo izvedeli, da smo prehodili več kot 5 kilometrov. Tudi večerja nam je zelo teknila, zdaj pa se malo družimo po sobah in verjetno bomo kar hitro zaspali. Lahko noč!

(Skupno 1.574 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost