Skoči na glavno vsebino

Pogovor z Alenko Rebula

V sredo, 30. 11. 2022, smo v naši sredini gostili Alenko Rebula. V njenem predavanju smo začutili veliko mero optimizma, miru in hvaležnosti. Spoznali smo, da lahko z vztrajnostjo, zbranostjo in odprto komunikacijo dosežemo vse svoje cilje; razvijemo vse potenciale, predvsem pa spoznamo, da ne moremo biti uspešni na vseh področjih življenja in se je potrebno s tem pomiriti ter “verjeti vase” in v svoje otroke, naše učence ter jih spodbujati pri razvoju njihovih talentov.

Alenka Rebula Tuta je diplomirala iz filozofije, psihološka smer. Dolgo let je poučevala psihologijo in pedagogiko, zdaj pa se ukvarja z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami. Najbolj jo zanimajo otroštvo, psihologija telesa in odnosov ter kultura miru.

Vera vase je izvirna in celostna metoda osebnostne rasti Josipe Prebeg, ki sloni na strokovnih temeljih in preverjeni učinkovitosti. Povezuje organski pristop do telesa in čustev ter duhovne razsežnosti človeka. Ob ujetosti v stare vzorce obstajajo koraki, ki omogočajo, da zaživimo v preobraženem odnosu do sedanjosti. Alenka Rebula Tuta je v tej metodi našla moč za bistvene premike in jo zato prepričano širi, hvaležna, da se življenje z njo lahko globoko izboljša. Pojasnjuje vsebino in dodaja svoje izkušnje iz te metode, pri čemer črpa iz lastne izobrazbe in ustvarjalnosti.

»Če si obupno prizadevamo, da bi nam bilo vsak hip lepo, postane življenje muka in razočaranj ne bo nikoli zmanjkalo. Če pa stopimo v svoj živi mozaik, dobi vsak občutek svoje mesto in služi razvoju naše osebne zgodbe.« (A. Rebula Tuta: Bodimo pisani)

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost