Tradicionalni slovenski zajtrk

Spoštovani starši!

V petek, 18. 11. 2022, bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, projekt, ki ga podpirata Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Cilji projekta so:

  • ozaveščanje otrok in šolajoče se mladine o pomenu zajtrka,
  • prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
  • pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
  • pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
  • ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in izvajanju športnih dejavnosti,
  • ozaveščanje otrok o zavrženi hrani in
  • kultura uživanja obrokov.

Sestavine zajtrka so: kruh, maslo, med, jabolko – vse pridelano ali predelano v Slovenji.

Učenci od 1. do 9. razreda bodo zajtrkovali prvo šolsko uro v jedilnici šole skupaj z učitelji.

  • Ob 9.30 uri pa bodo imeli še malico v učilnici.

Učenci od 1.  do 9. razreda se med 7.50 in 8.00 uro zberejo v matični učilnici, kjer pustijo šolske torbe in skupaj z razrednikom odidejo v jedilnico na zajtrk.

  • Po zajtrku se učenci vrnejo v  učilnice po šolsko torbo in nadaljujejo pouk po urniku.
  • Dopoldanska malica bo za učence organizirana po urniku od 9.30  – 9.50 v učilnici, v kateri imajo 2. šolsko uro pouk.

Vse ostale dejavnosti potekajo po urniku.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Obvestila

 
 

Deli



 
 
 
 
Dostopnost