Skoči na glavno vsebino

Tudi naša šola se pridružuje projektu »Otroci za otroke«

Spoštovani podporniki in prijatelji društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki!

V dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki smo pripravili nov projekt, ki smo ga poimenovali »Otroci za otroke«.

Z nami sodeluje že preko sto vrtcev, osnovnih in srednjih šol. 

Se spomnite malega Krisa, fantka z redko gensko boleznijo, za katerega je Slovenija v manj kot šestih dneh zbrala štiri milijone? Prepričani smo, da se, saj je takrat celotna država stopila skupaj in tako smo Krisu skupaj podarili življenje. Kris danes obiskuje vrtec, vozi tricikel, govori in živi točno tako, kot mali fantek mora, aktivno in nadvse srečno. Ker smo se povezali, ker nam je bilo mar. Po njem smo z zbranim denarjem pomagali že več kot 100 hudo bolnim otrokom, katerih starši sami ne zmorejo kriti nujno potrebnih samoplačniški terapij. Zdaj nas potrebuje mali Urban. Ljubkovalno ga kličemo Ban. Ta radoživ, svetlolas in modrooki triletni »smejko« ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Rad bi tekal, brcal žogo, se naučil voziti kolo, predvsem pa bi rad mamici rekel, da jo ima rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga. Nekaj denarja smo že zbrali, nekaj ga je še potrebno. Zato bi radi, da Slovenija ponovno stopi skupaj, da nas mali Urban združi v en velik, dobrodelni objem.

V projektu »Otroci za otroke« bodo otroci v vrtcih in šolah v mesecu oktobru in novembru zbirali srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje. Da nas bo projekt še bolj povezal v dobrodelni objem, bo med sodelujočimi vrtci in šolami potoval plamen iskrene dobrodelnosti v obliki super športnega rekvizita, podpisanega s strani naših izjemnih znanih športnikov.

Vsem sodelujočim šolam in vrtcem se bomo javno zahvalili za sodelovanje.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost