Skoči na glavno vsebino

Končni izlet naših devetošolcev

Na OŠ Košana je v navadi je, da se deveti razred odpravi na zaključni izlet. Tudi letos smo si poiskali alternativni izlet po Sloveniji. Učenci smo si sami zbrali, kam bi radi šli in kaj bi radi počeli. Naš cilj je bil, da bi bil izlet aktiven, zanimiv in napolnjen z adrenalinom.

Na zaključni izlet smo se odpravili v petek, 10. 6. 2022, ko nas je zgodaj zjutraj pred šolo že čakal šolski kombi, hišnik in razredničarka. V Postojni se nam je še pridružila učiteljica Ana. Vožnja do Bovca je minila izredno hitro, predvsem pa je bila zelo prijetna. Naš najboljši hišnik šolskega kombija nam je prižgal »light show«, mi pa smo vrteli svojo glasbo ter si tako ustvarili mali disko. V Bovcu smo najprej odšli v Escape Room Soča Splash. Ta  je zgrajen na temo zapora. Vsebuje  sobe, iz katerih mora igralec s pomočjo namigov pravočasno najti rešitev na prostost. Igra se prične v ječi, v katero vas je zaprl načelnik narodne milice, da preveri, ali ste vi pred leti okradli vaško banko. Od preostalih zapornikov ste slišali, da obstaja pot na prostost, ki pa je zaradi varnosti izjemno dobro skrita. Uspešno smo se po eni uri vrnili na prostost. Pred odhodom na načrtovani zipline smo se okrepčali  v gostilni Letni vrt. Polni pričakovanj smo čakali na zipline, vendar so nam že na začetku so nam povedali, da bodo sporočili, kako je z vetrom, ali se bo ta umiril ali ne. »Ja, od vetra je bilo odvisno,« mi pa smo do  zadnjega upali, da nam uspe, saj so se številni turisti vračali. Toda bili so odrasli. Za nas »otroke« pa jih je bilo kar malce strah, zato nas na zipline niso sprejeli. Iskali smo druge možnosti in na koncu odšli v pustolovski park Srnica.  

Pred odhodom domov smo seveda odšli še na sladoled, in pot nas je potem peljala preko Vršiča domov. Malo utrujeni pa vendar polni vtisov smo se srečno vrnili domov. Malce smo bili razočarani, da nismo šli na zipline, vendar smo kljub temu preživeli zabaven in nepozaben zaključni izlet, ki nam bo vsem ostal v lepem spominu. Hvala našemu hišniku, ravnateljici, učiteljicama, da so nam omogočili ta izlet.

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost