Skoči na glavno vsebino

Obvestilo – nov protokol testiranja za učence

Spoštovani starši, skrbniki!

Situacija glede okužb s COVID-19 se iz dneva v dan slabša.

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na svoji seji, dne 27. 10. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je objavljen v Ur. l. RS, št. 170/2021, z dne 27. 10. 2021. (Spremembe odloka glede COVID-19 pandemije)

Odlok, ki prične veljati 1. 11. 2021, določa naslednje bistvene spremembe za učence:

  1. Prostovoljno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa od 1. 11. 2021 izvajajo vsi učenci.
  2. PROTOKOL
  3. Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko.
  4. Samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Učenci so upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec, ki jih učenec ali njegovi starši pridobijo v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu v šolo.

Zaradi omenjene situacije vas naprošam, da smo vsi skupaj še posebej pozorni na simptome ali znake bolezni COVID-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …). V tem primeru vas pozivam, da vaš otrok ostane doma in da  pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.

Verjamem, da bomo skupaj, s skupnimi močmi, uspeli premagati to epidemijo in se veselim časa, ko se bomo lahko spet skupaj pogovarjali in srečevali v živo.

V priponkah vam posredujem najnovejša napotila, ki smo jih na šoli prejeli s strani Ministrstva za izobraževanje.

S spoštovanjem,

Neva Brce, ravnateljica in sodelavci


(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost