Skoči na glavno vsebino

Končni izlet devetošolcev

V soboto, 12, 6.2021, v zgodnje jutranjih urah nas je pot vodila preko Vremske doline do Bovca. Vsi adrenalinski navdušenci so se spustili po jeklenih vrveh v enem največjih Zip Line parkov, v neokrnjeni gorski soteski Srnica, in občutili pogon krvi po žilah.

Prečenja in vzpone preko izpostavljenih skalnih pragov so varno premagali ob pomoči jeklenice in vodičke. Ozko, slikovito sotesko so med turo večkrat prečkali preko izpostavljenih mostov (žični mostovi, mostovi iz hlodovine). Malo manj pogumni pa smo si v bližnji okolici ogledali številne naravne posebnosti in znamenitosti: izvir potoka Glijun, slap Virje s tolmuni in umetno. Pri ogledovanju okolice nismo mogli mimo Pluženskega jezera. To je umetna  akumulacija za potrebe manjše HE Plužna jezero Plužna.​​ Na poti za nazaj smo se sprehodili do Bovca in občudovali lepote pokrajine.

Po kosilu smo še poskrbeli za sprostitev in osvežitev v reki Soči. Voda nam je bila še malce premrzla, zato si kopanja nismo privoščili, smo pa z nogami čofotali po vodi in uživali pri metanju in zbijanju kamenčkov.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost