Skoči na glavno vsebino

Zbiralna akcija oblačil in izmenjava

Spoštovani starši, bliža se spomladanska tradicionalna Izmenjava oblačil na OŠ Košana. Tokrat se bomo prvič lotili tudi izmenjave knjig. Mesec april je tradicionalno povezan s knjigami, saj 2. aprila praznujemo Mednarodni dan knjig za otroke, 23. april pa je Svetovni dan knjige.

V času do srede, 21. 4. 2021, bo na šoli potekala ZBIRALNA AKCIJA RABLJENIH OBLAČIL IN KNJIG. Učenci naj oblačila odložijo v škatle, ki bodo pripravljene takoj ob vhodih v šolo. Oblačila, ki jih bodo učenci prinesli, naj bodo čista, cela in primerna za nadaljnjo uporabo. Knjige oddajo razredniku, v zameno pa dobijo kupon, kjer bo zapisano število prinesenih knjig. V zameno bodo lahko 23. 4. izbrali toliko »novih« rabljenih knjig, kot so jih prinesli.      

V petek, 23. 4. 2021, bodo učenci izbirali med zbranimi oblačili in knjigami. Izmenjava bo potekala v dopoldanskem času pod vodstvom učiteljev, po določenem razporedu v jedilnici in z upoštevanjem vseh smernic NIJZ za zagotavljanje varnosti učencev.

Na pobudo društva Ekologi brez meja  bo na isti dan potekala izmenjava oblačil po celi Sloveniji. Nositi rabljena oblačila je ekološko in odgovorno do okolja, pa tudi bolj zdravo, saj so oblačila že večkrat oprana. Z akcijo želimo spodbuditi ponovno rabo oblačil in knjig ter pomagati pri ozaveščanju. Vsak od nas lahko naredi nekaj za čistejše okolje in prijaznejšo družbo.

Pridruži se akciji in pomagaj ustvarjati lepši svet tudi ti!

Učitelji OŠ Košana

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost