Skoči na glavno vsebino

CŠOD Fara

Učenci sporočajo, da so se pravkar odpeljali proti domu. Pred šolo bodo predvidoma prispeli okrog 15.30.

Učenci 7., 8. in 9. razreda bodo ta teden (5.-9. 10. 2020) preživeli v CŠOD Fara.

V dom so srečno prispeli, vreme je spremenljivo kot doma, a se vsi počutijo v redu. Več novic pozneje.


ČETRTEK, 8. 10. 2020

Dan smo spet začeli z jutranjo telovadbo, saj je zajtrk po njej veliko boljši. Sledila je odprava proti startu raftinga, ki smo ga komaj pričakali. Spustili smo se po veliko daljši poti, kot smo to storili v torek. Spust je bil sicer zelo adrenalinski, ampak povsem varen. Po koncu smo vsi žalostni spoznali, da je bil to naš zadnji skupinski spust. Ker smo morali do doma še malo hoditi, so se nekateri odločili, da bodo razdaljo poskušali preteči. Pri domu nas je pričakal adrenalinski park, kjer smo se še nekajkrat preizkusili v različnih dejavnostih. Popoldne smo se preizkusili v osnovah preživetja v naravi. Sami smo si namreč morali postaviti bivak in si zakuriti ogenj. Ko smo to uspešno opravili, smo si za popoldansko malico pripravili nekaj koščkov klobase in kruha. Da pa smo dan zabavno zaključili, smo se sprostili ob plesnem večeru v telovadnici. Do sedaj smo vsi zelo zadovoljni s potekom šole v naravi.


SREDA, 7. 10. 2020

Prebudili smo se v deževen dan, a smo ga kljub temu lepo izkoristili. Po jutranji telovadbi smo napolnili naše želodčke in se odpravili na malo daljši pohod. Oblekli smo pelerine, odprli dežnike in odšli. Ustavili smo se pri bližnjem mlinu, ki naj bi bil po pripovedovanju naše vodičke v uporabi že od daljnega leta 1336. Slišali smo tudi veliko informacij o zajetju vode Costella, obiskali in slišali zgodbo o nastanku imena slapa Nežica in še marsikaj zanimivega doživeli. Po kosilu smo tekmovali v orientacijskem teku ter se pomerili v igri odbojke. Ker pa je bila na sporedu še ena dejavnost, smo se pod vodstvom učitelja CŠOD-ja naučili tudi nekaj vaj joge in pilatesa.


TOREK, 6. 10. 2020

Današnji dan je začel z jutranjo telovadbo, pri kateri so nam učitelji CŠOD-ja pomagali dobro pretegniti naše zaspano telo. Po zajtrku smo nestrpno pričakovali odločitev ali je reka Kolpa primerna za spust z raftom. Razveselili smo se pozitivne odločitve in se hitro razdelili v dve skupini. Starejši učenci so se prvi razveselili oblačenja v neopren ter kratkega pohoda do štarta samega spusta. Sedmošolci so ta čas preživeli v adrenalinskem parku, ki je postavljen čisto poleg doma. Spust z raftom je bil resnično adrenalinski, saj je bila reka zelo hitra in pošteno smo morali poprijeti za vesla, da smo lahko uspešno pristali. Po pristanku sta skupini zamenjali vlogi. Popoldne smo naredili krajši pohod in si ogledali vaški izvir in most čez Kolpo na Hrvaško stran. Oba sta bila včasih pomembna dejavnika življenja v teh krajih. Kasneje smo se preizkusili še v igrah z žogo pa tudi družabne igre so nas razveselile pred odhodom v posteljo.


PONEDELJEK, 5. 10. 2020

Učenci od 7. do 9. razreda smo se zjutraj veselili drugačnega tedna, ki je pred nami. Polni pričakovanj smo se odpravili v Faro ob reki Kolpi. Ko smo prispeli, smo se razdelili po sobah in jih pripravili za naslednje dni. Sledilo je kosilo ter prva aktivnost v tem tednu in sicer adrenalinski park in zipline. Učenci so se preizkusili in pogumno stopali po majajočih/nestabilnih ovirah ter se spuščali po ziplinu, ki je prav lepo popestril dan. Tudi košarkarska in nogometna žoga ni manjkala, ko so učenci veselo izstopili iz adrenalinskega parka. Po večerji smo še malo z lučkami raziskali bližnjo okolico in se ustavili v galeriji lončarskih izdelkov, kjer nam je pravi mojster razložil osnove te obrti.

 

(Skupno 1.006 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost