Skoči na glavno vsebino

Valeta 2020

V ponedeljek, 15. 6. 2020, so se s prijetnim skupnim srečanjem od nas polovili naši devetošolci. Predstavili so se nam  pesmijo, recitacijo in obveznim filmčkom. Razrednik je svečano podelil spričevala, učitelji pa priznanja. Sledilo je presenečenje – prav posebna torta, s katero smo se vsi posladkali.

Srečno, dragi devetošolci!

 

Dodajamo še spodbuden nagovor naše ravnateljice:

 

Dragi devetošolci, drage devetošolke,

šolsko leto 2019/2020, zadnje v vrsti vaših osnovnošolskih let, se danes bliža koncu. Šolsko leto kot mnoga druga in vendarle drugačno. 

Drugačno, ker po devetih letih skupnega učenja, druženja in prijateljevanja prinaša neizbežno slovo. Slovo od košanskih učencev, košanskih učiteljev, slovo od šole, ki vas je vsako jutro vabila v Dolnjo Košano 61, v košanske  klopi. Le male košanske skrivnosti, ki ste jih skrbno čuvali zase, in neizbrisne spomine boste ponesli v življenje s seboj.

Želeli smo kar največ – dati vam dovolj znanja za uspešno nadaljevanje šolanja in želeli smo vas naučiti veščin, ki vam bodo dobra popotnica na poteh, na katera se ravnokar odpravljate. Učili ste se nekateri bolj, drugi manj zavzeto, se družili, nekateri bolj, drugi manj intenzivno, prijateljevali, premagovali ovire, veliko je bilo smeha in tudi kakšna solza je bila vmes. Tako kot mnoge generacije pred vami.

A po nečem ste vendarle edinstveni. Edinstveni ste po tem, da ste za svoja leta sprejemali drugačnost izjemno odgovorno in odraslo, na kar smo na vas v vseh teh letih izjemno ponosni.

Razveseljevali pa ste nas tudi s svojimi ustvarjalnimi prispevki v mnogih dejavnostih, v projektih, na taborih, na natečajih, razveseljevali ste nas s svojo sproščenostjo in srčnostjo in z mladostnim pogledom na svet.

Kamorkoli že vas bo zanesla pot in kakršne koli že preizkušnje se bodo postavile pred vas, zaupajte vase, prisluhnite sebi in sočloveku, sanjajte svoje sanje in jim sledite, trdno verjemite vanje in jih uresničujte. Če boste sledili svojim srčnim željam, se ni bati, da ne bi našli prave poti. 

To vam tudi v imenu celotnega učiteljskega zbora iz srca želim. Srečno!

Dovolite mi še zahvalo: zahvalo ponesite, staršem, ki so s šolo vsa ta leta dobro sodelovali; skupaj smo uspešno premagovali težave in skupaj smo se veselili uspehov,

in zahvalo vam, učiteljem in učiteljicam – še posebej tistim, kateri so vam bili razredniki … vsem tistim, ki ste vztrajno in predano vodili naše devetošolce in devetošolke po poteh znanja, da so vsi uspešno zaključili osnovnošolsko šolanje.

in ne nazadnje vam, devetošolkam in devetošolcem, ki ste skupaj z nami ustvarjali košanske  trenutke. 

Hvala vam.”

Neva Brce, ravnateljica

 

(Skupno 1.614 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost