Skoči na glavno vsebino

Konferenca učiteljskega zbora “na daljavo” na OŠ Košana

Ravnateljica OŠ Košana Neva Brce ter računalničarka Katja Čekada sta danes preko videokonference Zoom z učitelji izmenjali delovanje poučevanja na daljavo.

Ravnateljica je najprej pohvalila vse zaposlene, da so se že prvi teden uspešno vključili v poučenje na daljavo, ki se sedaj iz tedna v teden samo še izboljšuje. Še posebej pa je pohvalila skupno voljo in načine za reševanje takšnih in drugačnih tehničnih težav.

Med drugim je učitelje seznanila s tem, da pričakujemo v drugi polovici aprila nov Pravilnik o ocenjevanju, ki bo predvideval manjše število ocen; da urejamo nujno oskrbo s prehrano za učence, ki imajo na šoli zagotovljeno brezplačno malico in kosilo; da smo razdelili nekaj računalnikov učencem, ki jih potrebujejo ter da nujno varstvo otrok v tem trenutno ni potrebno.

Učitelje je spodbudila k zmanjševanju snovi na minimum in razumevanju učencev, ki težje sledijo pouku in imajo težave ter jih pohvalila, ker jih že od samega začetka skušajo motivirati in pritegniti k delu ter tako zagotoviti vključitev vseh v učni proces.

Vaja dela mojstra – vsak teden bomo tako mi kot učenci bolj vešči in uspešnejši pri izpolnjevanju učnega načrta, tako da bomo začeli tudi z izvajanjem dni dejavnosti, ki bodo lahko učence dodatno razbremenili dnevnih obveznosti in jim popestrili vsakdan.

V bodoče se bomo večkrat tako srečevali, saj je dobro sodelovanje ključ bo uspeha.

V zaključku pa je ravnateljica vsem zaželela, da je v tem trenutno zelo pomembno, da smo zdravi in ostajamo doma.

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost