Skoči na glavno vsebino

Srečanje učiteljev biosfernih območij

Ker sega sobivanje ljudi in velikih zveri (medveda, volka in risa) v daljno preteklost, je potrebno to dediščino ohranjati še naprej.

Tega se močno zaveda naša prelepa Slovenija, ki je v okviru različnih partnerjev, med katerimi so občina Pivka z OŠ Košana in OŠ Pivka, pristopila skupaj s Hrvaško v projekt Carnivora Dinarica, katere namen je da bi izboljšali status velikih zveri, ljudem pa omogočili boljše pogoje sobivanja.

Danes, 17.6.2019 je potekalo v OŠ Pivka srečanje z nadzornikom – rangerjem Johnom Duwejem iz pobratenega Narodnega parka Kratersko jezero (Crater Lake National Park) iz Oregona v ZDA!  Z njim je bila tudi ameriška veleposlanica Charllote Taft. Tega srečanja so se udeležili učenci 8. razreda, katerim je  predstavil posebnosti Narodnega parka Kratersko jezero in projekt BioPenPals, ki bo s pomočjo biodiverzitete – pestrosti vsega živega, povezoval učence iz ZDA in Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe. Dolgoročen cilj projekta je povezati mlade po vsem svetu. Triglavski narodni park je z njimi že povezan.

Za konec pa jih je nadzornik John presenetil še s priponkami Junior Ranger!

Veselimo se poglobljenih sodelovanj v prihodnjem šolskem letu.

 

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost