Skoči na glavno vsebino

Vabilo na solidarnostni koncert – Pivka, 27. 4. 2019 ob 19.00

ŽPZ Kombinat vabi na solidarnostni koncert »Pod istim nebom«, ki bo v soboto, 27. aprila 2019, ob 19. uri v Športni dvorani Skala v Pivki.

Solidarnostni koncert Pod istim nebom

27. aprila leta 2009 je pivška Športna dvorana Skala pokala po šivih. Odmevale so pesmi upora, ozračje je bilo napolnjeno z uporniško držo in srčnostjo obiskovalcev. Na koncertu, ki ga je pripravil Ženski pevski zbor Kombinat, so nastopili tudi Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Gojmir Lešnjak Gojc, Drago Mislej Mef in Armando Šturman, Ana Pupedan, Ksenija Jus, Stranci in Yulia.

To je bil naš prvi veliki in dobrodelni koncert (izkupiček od koncerta smo v celoti namenile za varno hišo na Primorskem),  in ker nas je lokalna skupnost izredno toplo sprejela, smo se odločile, da se s koncertom, ki bo obeležil prvo desetletje našega delovanja, vrnemo prav v Pivko. Na isti datum, 27. aprila in na isto mesto, v Športno dvorano Skala.

Pod istim nebom

Pred desetimi leti smo koncert v Pivki poimenovale K soncu, svobodi. Tokrat naš solidarnostni koncert nosi ime Pod istim nebom. Morda se bodo kaki skeptiki obregnili, češ, punce, še vedno živite v oblakih. Me pa jim odgovarjamo: »Ne, stojimo trdno na tleh. Pojemo, dihamo in živimo v globokem prepričanju, da je pod nebom, ki se razprostira nad nami, dovolj prostora za vse. Vera, rasa, svetovni nazor, barva kože, spolna usmerjenost, niso zidovi, ki bi nas smeli ločevati. Res je, čisto vsaka roka lahko vrže kamen. Lahko pa tudi objame, poboža, pomaga, se dvigne k soncu, in pod tem nebom ustvarja prostore svobode. Me verjamemo v takšno sonce in v takšno nebo.«

Za Šolski sklad

Tudi tokratni koncert bo solidarnostne narave. Izkupiček bo ostal v Pivki, namenile ga bomo Šolskima skladoma osnovnih šol Pivka in Košana,  iz katerih pomagajo socialno šibkejšim učencem, da v šoli niso lačni, da se lahko udeležijo ekskurzij, šolskih taborov in šol v naravi. Kot sta povedali predsednici upravnih odborov skladov Lea Želko Pašič in Mojca Žnidaršič, pa za vse učence s sredstvi, ki se v skladih naberejo, v šolah poskrbijo za izboljšanje pogojev za vzgojno-izobraževalno delo in jim tako omogočajo zviševanje standardov vzgojno-izobraževalnega procesa, kar vzpodbudi ustvarjalno energijo in odpre pot v zavedanje potencialov vsakega, posameznega učenca –  brez izjem.

Z nami bo ponovno Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič,  s katerim smo prav na pivškem odru pred 10-imi leti prvič skupaj javno zapele. Pridružili se nam bodo še nekateri glasbeni prijatelji in sopotniki.

Tudi tokrat nas je toplo sprejela lokalna skupnost. Solidarnostni koncert pripravljamo v sodelovanju z občino Pivka, medijski partner prireditve pa je Radio Koper, ki letos praznuje 70 let delovanja.

Vstopnice za koncert, ki v predprodaji stanejo 5 evrov, na dan koncerta pa 8 evrov, so v prodaji v papirnici Sponkca v Pivki.

Vesele in hvaležne bomo, če se boste dogodka udeležil.

ŽPZ Kombinat

 

 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost