Skoči na glavno vsebino

Regijski otroški parlament na OŠ Notranjski odred Cerknica

btr

V ponedeljek, 25. 3. 2019 se je 5 učencev naše šole udeležilo regijskega otroškega parlamenta, ki je bil letos na OŠ Notranjskega odreda Cerknica. Poleg gostiteljev in naše šole so se parlamenta udeležili tudi učenci iz OŠ Miroslava Vilharja Postojna, OŠ Tabor in OŠ 8 talcev iz Logatca ter OŠ Antona Martina Slomška in OŠ Ivana Cankarja iz Vrhnike.
Učenci so najprej predstavili sklepe po šolah, nato pa se udeležili delavnic. Vsaka delavnica je obsegala svoj tematski sklop in sicer odnosi v šoli, metode in načini poučevanja, učna vsebina in šola za življenje, ki so jih učenci po delavnici predstavili. O vsaki temi so naši parlamentarci tudi debatirali, na koncu pa so imeli možnost postavljati vprašanja tudi gostom, med katerimi je bila ga. Iva Dimic, poslanka v državnem zboru iz volilnega okraja Logatec.
Na koncu so učenci še glasovali in izglasovali 5 predstavnikov (4 parlamentarce in enega novinarja), ki nas bodo zastopali na državnem otroškem parlamentu v ponedeljek 8. 4. 2019 v Ljubljani. Na žalost med njimi ni bilo predstavnika OŠ Košana.

Držimo pesti, da bodo ideje in razmisleki učencev v državnem zboru slišani.

(Skupno 676 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost