Skoči na glavno vsebino

Vabilo k ustvarjanju  čistejše in prijaznejše Slovenije!

V naslednjih dveh tednih, do ponedeljka, 8. aprila 2019, bo na šoli potekala zbiralna akcija rabljenih oblačil, ki so jih vaši otroci že prerasli. Nositi rabljeno oblačilo ni sramotno, ampak ekološko in odgovorno do okolja, pa tudi bolj zdravo, saj so oblačila že večkrat oprana. Gre za medsebojno izmenjavo, kjer ni pomembno, kdo ima doma več ali manj oblačil, ampak predvsem dobra volja. Oblačila, ki jih bodo učenci prinesli, naj bodo čista, cela in primerna za nadaljnjo uporabo.

Učenci bodo oblačila odložili v pripravljene škatle na razredni in predmetni stopnji. V ponedeljek, 8. 4., bodo učenci prostovoljci oblačila sortirali po velikosti in jih pregledno razporedili v šolski jedilnici. V času popoldanskih pogovornih ur bodo lahko učenci, skupaj s starši, izbrali največ tri kose oblačil. Pri tem jim bodo pomagali učenci prostovoljci. Oblačila bo možno vzeti še naslednji dan v dopoldanskem času. Vse, kar bo ostalo, bomo odnesli na Karitas.

S tem želimo spodbuditi ponovno rabo oblačil, pomagati pri ozaveščanju, da lahko vsak od nas naredi nekaj za čistejše okolje in prijaznejšo družbo.

Dogodek organiziramo v sklopu projekta Semena sprememb, pod okriljem Slovenske filantropije v okviru akcije Dan za spremembe.

Pomagaj ustvarjati lepši svet tudi ti!

Učitelji OŠ Košana

 

  

 

 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost