Skoči na glavno vsebino

Športni dan – Zdrava šola

V četrtek, 4. oktobra 2018, je bil za učence od 1. do 9. razreda organiziran športni dan s temo Zdrava šola.

Učenci so se razvrstili ali so bili razvrščeni po različnih delavnicah, v katerih so potekale razne gibalne in ustvarjalne dejavnosti, vsebine vezane na prehrano, pa tudi umirjanje z jogo ni manjkalo.

Delavnice so bile zaradi svežega jesenskega vremena in jutranje rose razdeljene na dva dela: pred in po malici. Večina delavnic je v jutranjem delu potekala v notranjosti šole, le dve delavnici sta potekali zunaj. Na delavnici »jesenske dobrote« so določeni učenci pobirali jesenske plodove okrog šole ter igrali zanimive gibalne igre. Tudi delavnica »človek ne jezi se« je potekala zunaj, tako da so bili učenci sami stoječe figure. V jedilnici je potekala izdelava sadnih nabodalc, ki smo jih kasneje pri malici z užitkom pojedli. V učilnicah sta potekali delavnici joge, kjer so se učenci učili pozdrav soncu. Na pilatesu so se z vajami s trakovi pozabavali učenci nižjih razredov. »Naredi sam« je bila delavnica, kjer so morali otroci pokazati čim več izvirnosti in ustvarjalnosti pri uporabi različnih materialov. Ta čas so se v telovadnici starejši učenci pomerjali med seboj v igri »med štirimi ognji«, kasneje pa so telovadnico obiskali tudi mlajši učenci, ki so se pomerili v podobni igri. Vse dogajanje so določeni učenci dokumentirali in na razne načine zbrali material za izdelavo reportaže dneva Zdrave šole.

Po malici so se nekatere delavnice še nadaljevale, so pa večinoma potekale zunaj, več poudarka je bilo na športnih igrah. Vodenje delavnic so prevzeli nekateri starejši učenci, ki se bolj resno ukvarjajo z določenimi športi. Nogometno igrišče zunaj šole je bilo razdeljeno na 4 dele, kjer je bil prostor za 4 različne športne delavnice. Delavnico nogometa so skrbno nadzorovali učenci 6. in 7. razreda Miha M., Rok M. in Žan M. Učenci Jaka S., Samanta S. in Petra B. so bedeli nad delavnico hokej na travi, učenci Arno A., Mitja V. in Blaž S. pa so bodrili najmlajše pri metu različnih frizbijev. Na igrišču je potekala tudi odbojka, kjer so se učenci različnih starosti pomerjali med seboj. V telovadnici so učenci trenirali in igrali različne košarkarske vsebine pod vodstvom učenca Iana Č. in Urbana Z.. Najmlajši so igrali različne talne igre, ki so izrisane pred šolo. Kasneje so odšli še na kratek izlet na vrh Košanskega hriba in s psihologinjo izvajali zanimive vaje za krepitev telesa. Kuharice so naredile testo za pico, ki so ga na delavnici »izdelava pice« natančno obložili.

Prav vsi učenci in vodje delavnic so zelo pripomogli, da je bil dan zares uspešen in zanimiv, ter da smo se vsi dobro zabavali. Vsem gre za to velika zahvala.

učitelj Matjaž Kešanski

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost